Olin unohtanut aamulla laittaa herätyskelloni soimaan. Kun vihdoin heräsin, tajusin olevani myöhässä… ja pahasti! Vedin ensimmäiset vaatteet niskaan, jotka käsiini osui ja lähdin juoksemaan kohti bussipysäkkiä. Pihalla satoi kaatamalla eikä minulla tietenkään ollut sateenvarjoa mukanani. Bussi jolla olisin päässyt töihin, meni juuri nenän edestäni.

Seison rankkasateessa farkkutakki päälläni ja en tiennyt olisinko itkenyt vai nauranut. Seuraava bussi tulisi vasta 15 minuutin kuluttua. Olin yksi suuri vitsi siinä bussipysäkillä läpimärkänä seisoessani. Kaikki muut pysäkillä olijat olivat osanneet varautua sateeseen, paitsi minä. Yritin olla herättämättä huomiota ja tuijotin tiukasti kenkiini.

Tunsin jonkun koputtavan olkapäähäni, käänsin katseeni pois kengistä vieressäni seisovaan naiseen. Hän ei sanonut minulle sanakaan vaan ojensi sateenvarjonsa ja hyppäsi juuri samaan aikaa tulevan bussin kyytiin. Jäin ällistyneenä tuijottamaan kädessäni olevaa sateenvarjoa, kun nainen nousi jo bussiin.

Tuo ystävällinen ele, pelasti koko päiväni. Vaikka olin jo läpimärkä, eikä sateenvarjo siihen enää paljon auttanut, olin todella otettu tästä eleestä ja loppupäiväni meni hymyissä suin. Mietin, että mitä minä voisin tehdä, jotta voisin samalla tavalla pelastaa jonkun muun päivän.

Keräsin alle esimerkkilistan 10 hyvästä teosta, minkä avulla saada toiselle hyvä mieli! Maailmassa on jo paljon pahaa, niin miksi emme laittaisi hyvää kiertoon?  

10 hyvää tekoa

  1. Yllätä tuntematon kehumalla tätä
  2. Anna pari euroa, sitä tarvitsevalle
  3. Soita ystävällesi, jonka kanssa ette ole hetkeen pitäneet yhteyttä
  4. Hymyile tuntemattomalle
  5. Lahjoita vaatteitasi niitä enemmän tarvitsevalle
  6. Päästä kiireinen henkilö edellesi jonossa
  7. Sano ”kiitos” sitä tarkoittaen
  8. Ole vilpittömästi onnellinen toisen puolesta ja anna sen näkyä
  9. Kun saat kaupassa / ravintolassa hyvää palvelua, muista sanoa se
  10. Tarjoa istumapaikkaasi sille, joka seisoo junassa / bussissa

Usko mua! Mikään ei voita sitä tunnetta, kun että saat jonkun hymyilemään. <3